jueves, 19 de enero de 2017

Tallers d' olives arbequines en conserva

Aprofitant les olives arbequines de les nostres oliveres al voltant de les terres del Celler de la Riba, durant els mesos d' octubre i novembre de l' any passat. Vàrem aprendre el procediment de fer-ne conserva.

Primer com treure-les amb els rascles de l' arbre, recollir-les amb les borrasses. Fer la tria, posar-les en pots de vidre amb les herbes aromàtiques. Farigola, sajolida i fonoll.

Just ara, després dels tres mesos que han estat macerant, ja estàn a punt pel consum.

Amb els rascles, fem caure les olives
Possibles plagues i com combàtre-les

Col.locant bé les borrasses a terra

Fem la tria de les olives per posar-les als pots


Editem l' etiqueta




Farigola, sajolida, fonoll i alls
A continuació, vàrem disfrutar d' un tast de 4 olis de diferents denominacions d' origen, per aprendre les diferències de gust i color. No té res a veure, l' oli de l' oliva arbequina, la picual, o de les olives fargues o de fulles de salze. També degustàrem diferents tipus d' olives.




No hay comentarios:

Publicar un comentario